Pipe Smajlagić na korak do preuzimanja rukometne reprezentacije BiH

Promjene u RSBiH

Pipe Smajlagić na korak do preuzimanja rukometne reprezentacije BiH

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro će dobiti novog selektora.

Iz RSBiH potvrđeno je za naš portal da je Irfan Smajlagić prva želja, obavljeni su razgovori, ali ima još detalja koji se trebaju usaglasiti.

Neslužbeno, Smajlagića je predložio novi predsjednik RSBiH Kenan Magoda s kojim je svojevremeno sarađivao i to na sjajan način u RK Bosna. Kako nam je potvrđeno, Magodin prijedlog su podržali članovi UO i izvjesno je da će ovaj sjajni stručnjak preuzeti naš nacionalni tim. 

Irfan Smajlaigć je rođen u Banja Luci, a iza sebe ima bogatu karijeru.

Kao igrač je sa Jugoslavijom osvojio bronzu 1988. godine, a sa Hrvatskom zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti i na Mediteranskim igrama u Francuskoj.

Bio je i srebreni sa Hrvatskom na SP-u 1995. godine, te bronzani na prvenstvu Evrope 1994. u Portugalu.

Oglasi

U trenerskoj karijeri vodio je Egipat, RK Bosna Sarajevo, RK Zamet, RK Lokomotivu Zagreb, RK Čakovec i omaldinske selekcje Hrvatske kao i reprezentaciju Irana, a bio je i pomoćnik u stručnom štabu hrvatske seniorske reprezentacije i to na Svjetskom prvenstvu 2003. i Olimpijskim igrama 2004. kada su Vatreni osvojili zlatne medalje. 

Pored selektora, RSBiH će uskoro dobiti i novog Generlanog sekretara, a prvi izbor je Tarik Smajović koji je također sarađivao sa Magodom i Smajlagićem u RK Bosna. 

Dolaskom novog UO u RSBiH, čini se da su neke stvari u našem rukometu krenule prema pozitivnim tonovima.

I reprezentaciji Bosne i Hercegovine treba jedan pozitivan šok posebno pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a dolaskom nove garniture ljudi na čelo RSBiH, možemo se nadati i puno boljim stvarima u bh. rukometu, krenuvši od same orgnaizacije, a naravno dobar rad i dobru organizaciju prate i pozitivni rezultati na terenu.

Vjerujemo da je ovo prvi veliki korak u kojem će bh. rukomet izaći iz mračnog tunela. 

Top Komentari

Tas14
To su sve Mirsad Purivatra i Nermin Salman napravili u RK Bosni. Sjajan izbor trenera, kapa dole!
6 0
King_Kenny
...dobar izbor,nadam se da ce biti od ovoga nesto i da nije samo suplja.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi