Bh. rukometaši počeli pripreme za mečeve protiv Kosova
FOTO: SKPC Mejdan

Zmajevi se okupili u Tuzli

Bh. rukometaši počeli pripreme za mečeve protiv Kosova

H. Zilić

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine naredne sedmice očekuju kvalifikacioni mečevi protiv selekcije Kosova u kvalifikacijama za EURO 2024. godine. Nakon dva uvodna poraza protiv Slovenije i Crne Gore, protiv Kosova moramo tražiti trijumfe kako bi ostali u utrci za plasman na EURO

Iako je Kosovo blagi autsajder u našoj grupi sigurno neće biti lagano.

Naša ekipa je podmlađena, selektor Irfan Smajlagić je dosta miksao sastav. Ima puno novih imena, ali i dosta igrača iz domaćeg prvenstva.

Naši momci su počeli pripreme za mečeve protiv Kosova.

Zmajevi su se okupili u Tuzli, a u utorak ujutro putuju na Kosovo, gdje će u srijedu, 8. marta gostovati domaćoj selekciji od 20.15 sati. Nakon toga naš tim će istog rivala dočekati u Mejdanu, 12. marta u 17 sati.

Odradili smo prvi trening i selektor Smajlagić može biti zadovoljan viđenim. Atmosfera u timu je odlična i igrači su svjesni važnosti mečeva koji dolaze.

Oglasi

Pred pomenute duele protiv Kosova selektor Smajlagić računa na ove rukometaše:

Golmani: Admir Ahmetašević, Bekir Čordalija, Ahmed Čabaravdić.

Pivoti: Senjamin Burić, Adin Faljić, Amir Muhović, Elmir Građan.

Krila: Vlado Draganić, Adi Mehmedčehajić, Luka Perić, Mladen Bošković.

Bekovi: Mirsad Terzić, Milan Vukšić, Marko Davidović, Edin Klis, Igor Mandić, Vladan Lončar, Mirko Herceg, Luka Knežević, Marko Panić, Nedim Hadžić.

Kvalifikacije se završavaju već u aprilu, a tada će izabranici Irfana Smajlagića igrati na domaćem terenu protiv Slovenije, dok u posljednjem golu gostujemo selekciji Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi