Smajlagić objavio spisak za dvomeč protiv Kosova, svi se pitaju šta se dešava s Benjaminom Burićem?

Skraćen spisak na 21 ime

Smajlagić objavio spisak za dvomeč protiv Kosova, svi se pitaju šta se dešava s Benjaminom Burićem?

E. Čaušević

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Irfan Smajlagić, objavio je spisak igrača za okršaje protiv Kosova koje naš tim očekuje u okviru kvalifikacija za Evropskog prvenstvo.

Na startu Evropskog prvenstva bh. rukometaši su doživjeli dva poraza u mečevima protiv Crne Gore i Slovenije, te se vidjelo da je našem timu prijeko potrebna smjena generacija.

Već u martu rukometnu reprezentaciju naše zemlje očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a na programu je dvomeč protiv selekcije Kosova.

Smajlagić je objavio i spisak igrača za ove utakmice i isti je skratio na 21 ime. Veliki udarac je što na spisku nema naše najveće zvijezde, a to je Benjamin Burić koji inače brani u Flensburgu.

Svakako se pitate zašto nema na spisku Burića? Prema informacijama iz Saveza, zbog povrede nije spreman za ove mečeve baš kao i golman Harun Hodžić.

Golmani: Admir Ahmetašević, Bekir Čordalija, Ahmed Čabaravdić.

Oglasi

Pivoti: Senjamin Burić, Adin Faljić, Amir Muhović, Elmir Građan.

Krila: Vlado Draganić, Adi Mehmedčehajić, Luka Perić, Mladen Bošković.

Bekovi: Mirsad Terzić, Milan Vukšić, Marko Davidović, Edin Klis, Igor Mandić, Vladan Lončar, Mirko Herceg, Luka Knežević, Marko Panić, Nedim Hadžić.

Opis nije dostupan.

Podsjećamo, naša reprezentacija će se okupiti 6. marta u Tuzli, a samo dva dana kasnije igramo protiv Kosova u Prištini.

Revanš utakmica protiv iste selekcije igrat će se 12. marta u tuzlanskom Mejdanu s početkom u 17 sati.

Potrebne su nam pobjede u obje utakmice, ali i da se poklope ostali rezultati u grupi kako bismo imali šansu da se plasiramo na Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacije za ovo takmičenje završavaju se već u aprilu, a tada će izabranici Irfana Smajlagića igrati na domaćem terenu protiv Slovenije dok u posljednjem golu gostujemo selekciji Crne Gore.

Top Komentari

vedin
Samo debil ne bi pozvao jednog od najboljih golmana svijeta. FUJ
0 0
laky187
...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi