Perkovac objavio prvi spisak kao selektor Hrvatske reprezentacije

Veliki broj povratnika

Perkovac objavio prvi spisak kao selektor Hrvatske reprezentacije

E. Oštraković

Novi selektor hrvatske rukometne reprezentacije, Goran perkovac, objavio je spisak igrača za naredna dva kvalifikacija susreta za Evropsko prvenstvo 2024. godine protiv Nizozemske.

Na spisku se nalazi 20 igrač, a osam ih je na listi rezervi. U odnosu na reprezentaciju koja je nastupla na Svjetskom prvenstvu vidljivo je nekoliko promjena.

Tako na spisku nema golmana Dine Slavića, pivota, Željka Muse, Leona Šušnje i Nikole Grahovca, Jakova Gojnua, te Luke Šebetića i Lovre Mihića.

Kada je riječ o novim igračima tu su Marin Šego koji je naravno golman, povratnik Manuel Štrlek, te oporavljeni David Mandić na krilu.

Osim njih povratnici su i Veron Načinović i Ilija Brozović, a na svoje mjesto lijevog bega vraća se i oporavljeni Tin Lučin.

Nakon što su saznali da desnog beka Ivana Martinovića čeka operaciju, tu su tri nova igrača, a to su Luka Stepančić, Luka Lovre Klarica i Mateo Maraš.

Novo ime je i rukometaš koji igra na poziciji desnog krila, a radi se o Mariu Šoptariću koji je stekao pravo nastupa za Hrvatsku.

Kompletiran je i stručni štab reprezentacije, a tu su Boris Dvoršek kao pomoćni trener, te Valter Matošević kao trener golmana.

Reprezentacija Hrvatske okupit će se 6. marta u Zagrebu, a dan kasnije lete u Eindhoven gdje će igrati važnu utakmicu sa Nizozemskom.

Hrvatska želi biti prva u grupi, a to bi joj donijelo mogućnost povoljnijeg žrijeba za EHF Euro 2024. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti