BiH se dobro nosila poluvrijeme protiv Francuza, pa doživjela novi poraz

Za oproštaj od Eura

BiH se dobro nosila poluvrijeme protiv Francuza, pa doživjela novi poraz

E. Škorić, foto: T. Hebib

Rukometna reprezentacija BiH večeras je u posljednjem meču grupe D odmjerila snage s Francuskom, koja je bila bolja rezultatom 31:23.

Obje selekcije su u 2. kolu porazima od Portugala, odnosno Norveške ostale bez šansi za drugi krug, pa je današnji meč u Trondheimu bio više stvar dostojanstva, ali bez pretjeranih rezultatskih imperativa.

Igrao se dosta brz rukomet sa dosta golova, a bh. rukometaši dobro su se nosili sa favorizovanim Francuzima, posebno u prvom dijelu, da bi u nastavku ipak osjetno pao tempo u našoj igri, a naš rival pokazao da je u ovom trenutku kvalitetom miljama dalje od nas.

Sjajno smo otvorili meč, poveli brzo s dva, pa i s tri gola razlike (4:1), održavali smo prednost na krilima Prce i Panića, koji su danas briljirali, ali onda Francuska na krilima Guigoua pravi 4:0 seriju i stiže do preokreta. Na poluvremenu je šesterostruki svjetski prvak vodio 14:13.

Marko Panić je zabio čak sedam od 14 naših golova u prvom dijelu, dok je Prce postigao četiri, a Haseljić dva gola. Svi ostali nisu uspjeli u prvih pola sata zatresti mrežu francuksih rukometaša.

Francuzi s 2:0 otvaraju drugo poluvrijeme i brzo odlaze na tri gola prednosti, zahvaljujući našim pogreškama. U 38. minuti golom Richardsona Francuska prvi put odlaze na maksimalnih četiri gola prednosti.

Uslijedio je pad u našoj igri, Francuzi sve koriste i dolaze do plus pet (24:19) zahvaljujući sjajnim kontranapadima, a do kraja meča više nije bilo neizvjesnosti iako smo pokušavali da barem ublažimo ovaj treći poraz na Evropskom prvenstvu, ali nije bilo rješenja za raspucane Francuze.

Panić je postigao devet golova za naš tim, Prce je dodao šest, a tri je postigao Haseljić. Porte je zabio sedam kod Francuske, Guigou pet, a Richardson četiri gola.

U posljednjem meču ove grupe u Trondheimu kasnije se sastaju Portugal i Norveška u borbi za prvo mjesto.

BiH - Francuska 23:31

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

BiH: Grahovac, Burić, Ovčina 1, Herceg 1,S. Burić, Panić 9, Mandić, Haseljić 3, Terzić 2, Toromanović, Karačić, Prce 6, Vranješ, Malinović 1, Predragović.

Francuska: Gerard 2, Pardin, Lagarde, Prandi 1, Richardson 4, Mem 2, Tournat 1, Karabatić 1, Grebille 1, Abalo 2, Sorhaindo 1, Guigou 5, Fabregas2, Claire, Dipanda 1, Porte 7.

Promo

Top Komentari

andi
koliko para toliko muzike. MOMCI SU VRH U KAKVOJ DRŽAVI IGRAJU I ŽIVE.
24 0
hasetz
Sramota da MUHAMED TOROMANOVIĆ na oprostajnoj utakmici odigra samo 4 minute!
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi