Bh. rukometni velikan na Evropskom prvenstvu ima 14 igrača

Devetorica u dresu BiH

Bh. rukometni velikan na Evropskom prvenstvu ima 14 igrača

E. Škorić

Brojni rukometaši prošli su kroz Izviđač iz Ljubuškog, a trenutno ih čak 14 nastupa na Evropskom prvenstvu.

Izviđač je dugi niz godina u vrhu rukometne Premijer lige i ovaj višestruki prvak naše zemlje može da se pohvali sa sjajnom školom rukometa i činjenicom da su kroz klub prošli mnogi veliki igrači.

Neki od njih danas nastupaju za svoje reprezentacije na Evropskom prvenstvu. Većina ih igra u Trondheimu u dresu BiH, jedan dio u Grazu brani boje hrvatske reprezentacije.

Tako su od bivših igrača Izviđača na Euru Benjamin i Senjamin Burić, zatim Mirsad Terzić, Nikola Prce, Josip Perić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Marin Vegar, Mirko Herceg (svi igraju za BiH), te Marin Šego, David Mandić, Željko Musa, Josip Šarac i Matej Hrstić koji nastupaju za Hrvatsku.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Po tome je Ljubuški jedinstven i sigurno da su u Izviđaču itekako ponosni kada na mečevima Eura gledaju brojne svoje igrače.

Top Komentari

IXI
Samo jedan klub iz BiH je velikan. I zna se kako se zove i odakle je.
1 2
Vitez
Ako ne volis svoju zemlju, kako ces onda postovati tudju ????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi