Šuman: Pokazali smo da nas ne dijeli mnogo od najvećih selekcija, ostaje žal zbog Portugala...

Selektor BiH pred Francusku

Šuman: Pokazali smo da nas ne dijeli mnogo od najvećih selekcija, ostaje žal zbog Portugala...

Selektor bh. nacvionalnog tima Bilal Šuman govorio je za portal SportSport.ba pred večerašnji okršaj protiv Francuske na Euru. 

To će biti posljednji meč našeg nacionalnog tima na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

"Mi nemamo šta mnogo mijenjati, imamo jednu povredu Josipa Perća umjesto njega će Herceg na teren. Sama činjenica da je Francuska ispala već u prvoj fazi takmiečnja dovoljno pokazuje u kakvoj smo mi grupi bili. Mislim da smo bili u grupi u kojoj je kvalitet ekipa na ogromnom nivou. Imali smo jednu lijepu šansu protiv Portugala. Međutim, još nismo toliko sazrijeli da neke stvari možemo privesti kraju. Možda smo u toj nekoj želji pregorili. Međutim, to je kako jeste. Prvi put smo ovdje, gledaju nas kao totalne autsajdere. Pokazali smo da nas ne dijeli mnogo od takvih selekcija kao što su Norveška i Portugal. Imamo još neke segmente koje moramo popraviti, moramo raditi. Moramo svesti tehničke greške sa 10 na četiri ili pet".

"Vidjet ćemo kako će to izgledati večeras protiv Francuske. To je reprezentacija koja je bila sigurno jedan od favorita za medalje. Evo vidimo da je i Danska na pragu ispadanja, to dovoljno pokazuje da ovo prvenstvo ima jedan određen kvalitet. Tu ima dosta kvalitetnih selekcija. Večeras ćemo mi odigrati najbolje što možemo. Nemamo šta izgubiti. Želimo se ponovo predstaviti u pravom svjetlu".

"Opet kažem ostaje žal za mečem protiv Portugala. Otovrila nam se situacija da to privedemo kraju. Međutim, tako je kako jeste. Okrećemo se večerašnjem meču. Nadam se da ćemo opet pokazati volju i želju. Vidjet ćemo kako to izgleda na terenu.

Šest najlošije plasiranih selekcija na Euru igrat će predbaraž za Svjetsko prvenstvo u aprilu mjesecu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Znat ćemo veoma brzo hoćemo li mi biti jedna od tih reprezentacija. U ovoj godini nas sve to očekuje. Možda taj april, pa onda juni i onda u oktobru počinju kvalifikacije za Euro 2022", kazao je Šuman.

Današnji susret počinje od 18.15 sati.

Top Komentari

Terminator
Svaka čast igračima na borbenošću .Ti treneru moraš još na edukaciju.Igraš sa 7 igrača i primaš 5 golova a nedaješ ni jedan.Takva taktika je 0 bodova.
3 0
United_HZ
Nema veze ljudi tek nam je prvo Evropsko, sad treba grabiti ka svjetskom
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi