Poznati sastavi Slovenije i BiH

Kvalifikacije za EP

Poznati sastavi Slovenije i BiH

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras otvara novi ciklus kvalifikacija za EURO 2024. godine.

U prvom kolu gostujemo selekciji Slovenije koja je favorit u ovom meču.

Susret se igra u dvorani Tabor u Mariboru, a naši momci ove kvalifikacije dočekuju u podmlađenom sastavu sa novim selektorom Irfanom Smajlagićem.

Pritisak rezultatat neće biti na leđima ovih momaka, ali sigurno je da će dati maksimum u ovom trenutku.

I selektor Smajlagić je istakao da treba dosta strpljenja kada su je u pitanju stvaranje jedne nove generacije reprezentativaca, ali sigurno da ćemo iskoristiti svaku priliku koja nam se ukaže.

Poznati su i sastavi za večerašnji duel u Mariboru:

SLOVENIJA: Blangotišek, Henigmann, Janc, Dolenec, Cingesar, Cehte, Kodrin, Gaber, Žabić, Ferlin, Ovniček, Bombač, Maluš, Novak, Vlah, Kastelič.

BOSNA I HERCEGOVINA: Bojić, Vukšić, Herceg, Panić, Ovčina, Terzić, AHmetašević, Perić, Hamidović, Mandić, Draganić, Davidović, Hadžiomerović, Bošković, Građan, Jeremić.

Inače, Crna Gora i Kosovo već su odigrali svoj meč u našoj grupi, a Crnogorci su bili bolji rezultatom 29:20.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u užasnom nizu od osam utakmica u kojima je poražena, a posljednji put pobjeda je upisana 14. marta 2021. godine u kvalifikacijama za prethodno Evropsko prvenstvo kada je s 27:21 savladana Austrija.

Top Komentari

SarajFK
Recenica koja para oci: ''Pritisak rezultata, ponavljam- REZULTATA, nece biti na ledjima ovih momaka'' PA ZASTO ONDA IGRATE MAJKKU VAM JEBBEM LUZERKU I VAMA I NOVINARIMA KOJI PISU OVAKVE GLUPOSTI I PODRZAVAJU LUZERSKI MENTALITET!!!!!! Gluplji narod ne postoji na planeti od nas takozvanih bosanaca ili bosnjaka!!!!
2 2
SarajFK
@bahlje zbog takvog razmisljanja i jesmo najjadnija nacija u Evropi prijatelju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti