Bijes zbog IHF-ove odluke: "Sramota, kako je to nekome moglo pasti na pamet?"
IHF je odlukom razbijesnio Islanđane, a jasno je da su najbolje prošli domaćini SP-a Njemačka i DanskA

Nijemci i Danci imaju povlašten status

Bijes zbog IHF-ove odluke: "Sramota, kako je to nekome moglo pasti na pamet?"

Edmir Škorić, foto: EPA

Jedan od dva domaćina Svjetskog rukometnog prvenstva, Njemačka, odlučila je da promijeni satnicu mečeva drugog kruga, što je izazvalo dosta negodovanja.

Utakmicom Francuske i Španije od 18 sati počinje drugi krug rukometnog SP-a u grupi 1.

IHF je promijetnio satnicu utakmice posljednjeg kola između Hrvatske i Francuske, pa će tako Kauboji imati dva sata manje odmora, a razlog za promjenu satnice je odluka Njemačke da se sve utakmice drugog kruga igraju od 20:30 sati.

Nisu se baš svi pobunili na tu IHF-ovu odluku, ali jesu Islanđani, koji će igrati dva dana zaredom. Večeras od 20:30 sati će biti rival Njemačkoj, a već sutra u istom terminu igraju protiv Francuske.

"Sramotno... Kako ovo uopće nekome može pasti na pamet", kazao je islandski selektor Gudmundur Gudmundsson, pa je dodao:

"Ne razumijem kako je ovo moguće. Igramo četiri teške utakmice u pet dana. To nije pošteno i nešto mora da se pomijeni. To je opasno po zdravlje igrača. Moraju imati bar dan odmora".

Isti problem imaju još Francuska, Hrvatska i Brazil, koji igraju dan za danom mečeve drugog kruga. Njemačka ima slobodne dane u nedjelju i u utorak.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

I drugi domaćin SP-a, Danska, ima povlašten status i više odmora između utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi