Bjelorusija uvjerljiva u Finskoj
Iako im je poraz od selekcije Bosne i Hercegovine jako teško pao, Bjelorusi su se večeras potpuno oporavili i slavili su uvjerljivu pobjedu (Foto: EPA)

Kvalifikacije za EP

Bjelorusija uvjerljiva u Finskoj

M. Šljivak

Nakon poraza od Bosne i Hercegovine (29:30), rukometaši Bjelorusije danas su u 2. kolu kvalifikacija ostvarili uvjerlji trijumf protvi Finske na gostovanju rezultatom 20:27.

Bjelorusku rukometaši su pitanje pobjednika u ovom duelu završili u prvom poluvremenu. Igrali su sjajno u odbrani, a u napadu su koristili svaku grešku Finske i na odmor su otišli sa sedam golova prednosti, 8:15.

Finci u nastavku nisu ozbiljnije zaprijetili. Samo jednom su uspjeli da dođu do četiri gola zaostatka, ali to je bilo sve od njih.

Bjelorusi su sa druge strane išli i do devet golova prednosti, ali su na kraju slavili pobjedu od sedam golova razlike.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Shynkel sa sedam golova, Yurynok je dodao pet, a Tamminen je od Finske postigao pet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi