Slovenci saznali užasne vijesti 15 dana pred početak Evropskog prvenstva!

Sve je jasno

Slovenci saznali užasne vijesti 15 dana pred početak Evropskog prvenstva!

Esmer Oštraković

Jako loše vijesti stigle su za Slovence samo 15 dana pred početak Evropskog prvenstva u rukometu koje će biti odigrano u Njemačkoj.

Naime, Uroš Zorman neće moći računati na jednog od najboljih rukometaša u svojoj reprezentaciji, a to je naravno Blaž Janc.

Desno krilo koje igra u Barceloni tako će propustiti Evropsko prvenstvo, a razlog je povreda koju je doživio.

Naime, on je osjetio bolove u leđima, a nakon dodatnih pregleda koji su obavljeni u Sloveniji potvrđena je dijagnoza medicinskog tima iz Barcelone.

Radi se o povredi lumbalnog pršljena koji izaziva smanjenje snage u lijvoj nozi, a tijelu je potrebno vrijeme da se poporavi.

"Igrati za reprezentaciju Slovenije za mene je neizmjerna čast i radost, pa me mnogo rastužuje što ću Evropsko prvenstvo gledati samo kao gledalac.

Oglasi

Kada je zdravlje u pitanju ne treba žuriti, čak i ako srce želi drugačije. Zahvaljujem se svima na razumjevanju i podršci", između ostaloga je rekao Janc.

Reprezentacija Slovenije okupla se u Celju, gdje će i odraditi prvi dio priprema za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Nakon toga idu u Ljubljani gdje će biti obavljen drugi dio priprema, a odigrat će tri pripremna susreta.

Prvo 29. decembra igrau sa Austrijom, a 5. i 6. januarua u Poreču igraju sa Crnom Gorom i Hrvatskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti