Bojan Unčanin novi trener Borca

Nekadašnji igrač Borca dolazi na klupu banjalučkog kluba

Bojan Unčanin novi trener Borca

D. Rakanović

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Borac iz Banje Luke ekspresno je našao zamjenu za dosadašnjeg trenera Ratka Đurkovića koji je napustio klub prije nekoliko dana. 

Novi trener Borca je nekadašnji igrač ovog kluba Bojan Unčanin. 

Ovaj stručnjak je potpisao ugovor na dvije godine.

Unčanin je prošle sezone uspješno vodio ekipu Konjuha iz Živinica, a u dosadašnjoj karijeri vodio je i ekipu Prijedora.  

Podsjetimo, Đurković je odlučio napustiti redove bh. prvaka nakon odluke rukovodstva SEHA lige da ne dopusti Borcu takmičenje u regionalnoj ligi.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ta odluka, kao i određene stvari unutar kluba, bile su presudne da Đurković donese odluku o odlasku iz Banja Luke ovog ljeta.

Borac je na kraju sezone ostao bez nekoliko igrača. Tim za sada nije našao prave zamjene, pa Đurković nije želio više da čeka i da živi u neizvjesnosti s kakvim igračim kadrom će ući u novu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi