Borac bolji od Iskre, Slavija od Sloge Doboj

Premijer liga

Borac bolji od Iskre, Slavija od Sloge Doboj

E. Škorić

Rukometaši Slavije i Borca upisali su danas domaće pobjede u 18. kolu Premijer lige BiH.

Slavija je sa 30:27 na svom parketu pobijedila Slogu iz Doboja. Domaćin je slabo ušao u meč, ali se u 14. minuti odmakao na plus dva, a ubrzo je bilo i pet golova prednosti za Slaviju, da bi se na odmor otišlo sa 17:11.

Slavija je u nastavku održavala prednost i na kraju zasluženo ostvarila pobjedu. Najefikasniji u ekipi Slavije bio je Adis Hrbat sa sedam pogodaka, a na golu je i večeras bio fantastičan Miloš Močević sa 14 odbrana. Kod gostiju, Vladimir Stanković je postigao devet golova, a Arsenije Bubić sedam.

Borac je za 70. rođendan savladao Isku iz Bugojna sa 33:24.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bila su to dva različita poluvremena. U prvih 30 minuta Iskra je dobro parirala Borcu, no u nastavku je bila potpuno nemoćna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi