Kadić: Spremni smo za Borac!
Tuzlaci spremni za lidere

Rukometaši Slobode optimistični pred derbi 16. kola Premijer lige BiH

Kadić: Spremni smo za Borac!

E. Dindić, foto: E. Dindić

Konferencijom za medije ekipa Slobode najavila je utakmicu protiv banjalučkog Borca.

Derbi 16. kola Premijer lige BiH za rukometaše sutra će se igrati u maloj dvorani Mejdan. Domaća Sloboda dočekuje banjalučki Borac, aktuelnog lidera tabele. Biće ovo sigurno meč koji će privući veliku pažnju tuzlanske publike koja će biti velika podrška popularnim Crveno - crnim.

Iz tabora Slobode poručuju da su spremni za snažne Banjalučane.

"Veliko interesovanje vlada za utakmicom. Dolazi nam lider, jedna ekipa koja je sastavljena od dosta internacionalaca. Dosta je uloženo u tu ekipu i s pravom se nalaze tu gdje jesu. Igraju brz rukomet, moderno i u prvenstvu imaju veliki niz. Ne znam da su jednom ili dvaput poraženi ove godine. Mi žemo učiniti sve da prekinemo tu njihovu seriju. Raduje nas povratak Arnada Hamzića, posebno u defanzivnim zadacima, momci rade ozbiljno i eventualna pobjeda bi nam dobro došla. Rijetko ko se može pohvaliti da je pobijedio Borac. Mi ćemo učiniti sve da to postignemo.  Uradili smo dobar skauting, igraju čvrstu odbranu 5-1, nadam se da ćemo dobro odgovoriti na njihovu igru i da ćemo se na kraju mi radovati", poručio je Davor Kadić, trener RK Sloboda.

Jovan Talevski, srednji bek Tuzlaka biće jedna od glavnih uzdanica Slobode protiv Borca. Internacionalac iz Sjeverne Makedonije zadužen je za razigravanje saigrača, ali i postizanje golova. Kako kaže, raduje se igranju pred punim tribinama Mejdana:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Biće mi drago da igramo pred punim tribinama u Mejdanu. Mi smo jako puno napredovali, posebno psihički i ovo je prava utakmica koja će pokazati gdje smo i gdje idemo dalje. Daćemo 200 posto pa šta bude neka bude!"

Nakon duže pauze u tim Slobode vraća se Arnad Hamzić, a odlukom stručnog štaba rukometaš koji će propustiti derbi biće mladi Dino Mehić. Utakmica Sloboda - Borac m:tel igra se sutra u Malom Mejdanu sa početkom od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti