Borac m:tel slavio u Mejdanu
Banjalučani prejaki za Tuzlake

Derbi 16. kola Premijer lige BiH pripao lideru tabele

Borac m:tel slavio u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

Rukometaši Slobode nisu pred domaćom publikom uspjeli pobijediti goste iz grada na Vrbasu.

Derbi 16. kola Premijer lige BiH između Slobode i Borca m:tel zasluženo je pripao Banjalučanima. Momci u plavo - crvenom su na parketu Malog Mejdana pobijedili Slobodu 29:27 potvrdivši da su trenutno zasluženo na čelu ligaške tabele.

Od početka meča Borac je imao prednost. Sloboda je igrala dobro, no u odlučujućim trenucima kada su možda i mogli odvesti susret u drugom pravcu, bili su brzopleti i neefikasni. Takve situacije gosti su znalački kažnjavali, pa su iskusno priveli meč kraju u svoju korist.

U sastavu Borca m:tel najefikasniji su bili Vukašin Rakocija sa sedam, te dvojac Bojan Rađenović i Miloš Nježić sa po četiri postignuta gola. Golman Banjalučana Bojan Ljubišić bio je fenomenalan sa 15 odbrana!

Slobodu su po efikasnosti predvodili Emir Suhonjić sa osam i dvojac Arnad Hamzić - Jovan Talevski koji su postigli po pet golova.

SLOBODA – BORAC M:TEL 27:29

Mala dvorana Mejdan. Gledalaca: 900. Sudije: Amar i Dino Konjičanin oba iz Visokog). Delegat: Boško Čađo (K. Dubica). Rezultat na poluvremenu: 12:13.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

SLOBODA: Ilić, Talevski 5, Denjo, Skopljak 2, Djana, Suhonjić 8, Omerović 4 odbrane, Đulić 1, Torlaković, Memić, Hamzić 5, Omeragić, Kajumov, Pedić 1, Abdurahmanović 5, Jelić 9 odbrana. Trener: Davor Kadić.

BORAC M:TEL: Rakocija 7, Jeremić, Guilherme 4, Đurđević, Todorović, Ljubišić 15 odbrana, Miljković 1, Ježić 4, Lukić 1, Daničić 2, Subotić, Vučićević 3, Rađenović 4, Čelić 1, Dragičević, Dakić. Trener: Mirko Mikić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti