Prometno u Banjaluci: Smajlagić doveo bh. reprezentativca u Borac

Stiže iz Maglaja

Prometno u Banjaluci: Smajlagić doveo bh. reprezentativca u Borac

E. Oštraković

Nakon što su u prošloj sezoni ostvarili jako loš rezultat, u Borcu ne žele da se ponovi isto, te sklapaju veoma dobru ekipu za narednu sezonu.

Novi trener Borca je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Irfan Smajlagić koji je odlučio dovesti neka sjajna pojačanja.

Nakon što su za Borac ranije potpisali Vladan Đurđević i Nebojša Grahovac, sada je jasno i ko je treće pojačanje ovog tima.

Radi se o Nedimu Hadžiću, reprezentativcu Bosne i Hercegovine koji igra na poziciji desnog beka, a u Borac dolazi iz Maglaja.

Osim za ekipu Maglaja, Hadžić je u dosadašnjem dijelu karijere igrao još i za TSG Soflingen, Stuttgart, Wetzlar 2 i Ratingen.

Iako je imao još godinu dana ugovora sa Maglajem, Hadžić je imao veliku želju da pređe u Borac, a u njegovom bivšem klubu mu nisu stali na put.

Hadžić je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine, a trenutno nastupa za seniorski tim koji sa klupe predvodi njegov novi trener u Borcu.

Tim iz Banjaluke ranije su napustili Knežević i Lukić koji su otišli u Slobodu zajedno sa dojučerašnjim trenerom Borca, Mikićem.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Luka Perić je karijeru nastavio u Celju, a Božo Tepić je prešao u Leotar. Berin Brkić je odlučio pojačati ekipu Ohrida.

Ovdje uprava Borca neće stati jer se spominju još neka pojačanja. Tako se očekuju dolasci prije svega igrača na vanjskim pozicijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi