Sada je i matematički gotovo: Poznato je pet putnika u niži rang

Zadnje kolo bit će "revijalno"

Sada je i matematički gotovo: Poznato je pet putnika u niži rang

E. Oštraković

Odigrane su utakmice 29. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Borac je na svom terenu dočekao ekipu Slobode u utakmici koja nije previše značila niti jednima, a niti drugima.

Ipak, viđena je dobra predstava, a na kraju je pobjedu ostvarila domaća ekipa i to sa dva razlike, a konačan rezultat bio je 27:25.

Goražde je na svom terenu razbilo ekipi Izviđača. Naravno jasno je da je Izviđač mislima već na završnici Kupa Bosne i Hercegovine jer su već odavno osigurali titulu u prvenstvu.

Konačan rezultat ove utakmice bio je 38:29, a malo ko je mogao i pomisliti da će na kraju utakmice ovaj rezultat biti u korist domaćina.

Gradačac je u svojoj posljednjoj premijerligaškoj utakmici na domaćem terenu ostvario pobjedu protiv Iskre, a konačan rezultat bio je 35:31.

Oglasi

Hercegovina i Vogošća su u sjajnoj utakmici podijelili bodove, a konačan rezultat bio je 26:26. Ovo znači i da je Hercegovina jedan od putnika u niži rang.

Kakanj koji je davno prežaljen upisao je novi poraz, ovaj put na domaćem terenu, a bolji od njih bili su rukometaši iz Gračanice sa 39:15.

Konjuh je na svom terenu savladao Krivaju sa 36:33, Maglaj je kod kuće sa 33:26 savladao Bosnu iz Visokog, a Sloga je u Doboju slavila sa 35:30 protiv Leotara.

Tako je poznato i pet klubova koji su napustili ligu. Iako se dugo govorilo o tome da će ispasti tri kluba, informacije koje smo dobili govore drugačije.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Naime, iz RS BiH tvrde da ligu napušta pet klubova, a tabela nam otrkiva i o kojih pet klubova se radi.

Ligu tako napuštaju Hercegovina, Iskra, Gradačac, Bosna Visoko i Kakanj.

Top Komentari

Gari Garinča
Polako Oštrakoviću, ne žuri sa spiskom ekipa koje ispadaju. Očigledno je da imaš svoju krticu u savezu koja ti daje info.
1 0
velaMo
Možda da napišete i tko ulazi ili bar kojim sistemom se popunjavaju mjesta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi