Borac na krilima Lukića do pobjede u Visokom

Banjalučani slavili

Borac na krilima Lukića do pobjede u Visokom

Rukometaši Borca m:tel uspješno su prebrodili teško gostovanje u Visokom i savladali domaću Bosnu 26:23.

Vidjeli smo jednu veoma neobičnu utakmicu, sa dva potpuno različita poluvremena.

U prvom dijelu igre domaći su igrali odlično i iz minuta u minut povećavali prednost, tako da su na odmoru imali velikih plus devet, 17:8. Tada su svi u dvorani, osim Banjalučana, očekivali laku i uvjerljivu pobjedu igrača Bosne.

Ipak, to se nije dogodilo. Na poluvremenu Bojan Unčanin promiješao je karte i na teren poslao mladog Marka Lukića. „Crveno-plavi“ su zaigrali neuporedivo bolje u odbrani, a u napadu, nošeni prvenstveno Lukićem, smanjivali prednost, da bi na kraju okrenuli rezultat u svoju korist i upisali nova tri boda.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Epitet igrača utakmice, u kojoj su aktuelni šampioni BiH nastaupili bez najiskusnijih, Dejana Unčanina i Bojana Ljubišića, kao i povrijeđenog Armina Marića, pripada mladom Marku Lukiću sa sedam pogodaka, koje je postigao u drugih 30 minuta. Ipak, prvi strijelac Banjalučana bio je Vladan Đurđević sa osam golova.

Na drugoj strani, Kapić je, takođe, osam puta bio precizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi