Unčanin: Savladati Izviđač za nastavak pobjedničkog niza

Trener RK Borac m:tel

Unčanin: Savladati Izviđač za nastavak pobjedničkog niza

U paklenom ritmu rukometaši Borca m:tel nalaze se ovih dana. Nakon trijumfalne završnice u Kupu Republike Srpske prošlog vikenda i odličnog rezultata u Vogošći, koji su „crveno-plavi“ u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH napravili u srijedu uveče, pred izabranicima Bojana Unčanina u nedjelju je još jedan veliki izazov – derbi susret Premijer lige BiH sa ekipom Izviđača iz Ljubuškog.

Odlični rezultati koje u posljednje vrijeme ostvaruju Banjalučani daju im za pravo da sa puno optimizma dočekuju veliki derbi, iako su svjesni da će ovo biti izuzetno težak i zahtjevan duel.

"Mislim da će meč biti dobar, iako smo i mi i oni u proteklim danima imali teške utakmice. Ko se prije oporavi i bolje fokusira ima veće šanse za dobar rezultat", smatra trener Borca m:tel, Bojan Unčanin.

Prema njegovim riječima, svi u „crveno-plavom“ taboru su maksimalno motivisani za duel sa Izviđačem.

"Mislim da smo odmorni i možemo izdržati ovaj težak ritam, ne samo u nedjelju već i dalje. Nadam se da će naša igra biti dovoljna za pobjedu", istakao je Unčanin i dodao da u ovaj duel ulaze bez nekog posebnog pritiska.

Veći pritisak, kako je rekao, bio je u srijedu u Kupu protiv Vogošće.

"Tamo smo željeli dobar rezultat pred revanš, pa da možemo kroz Kup do trofeja. U dobrom smo ritmu, imamo pet utakmica bez poraza i nadam se da će tako i ostati u nedjelju", kazao je šef stručnog štaba Banjalučana.

Snažni Duško Hercegovac napomenuo je da su on i njegovi saigrači napravili dobar posao u posljednjih nekoliko utakmica. Posebno je istakao duel u Vogošći, koji je ocijenio kao jednu od najboljih utakmica koji su aktuelni šampioni BiH odigrali ove sezone.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Pritisak je na izviđaču. Ako ako izgube, gube trku za titulu, a mi ćemo se potruditi da napravimo dobar rezultat za nas", poručio je Hercegovac.

Utakmica će biti odigrana u nedjelju od 18 časova, u dvorani „Borik".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti