Borac osvojio Kup na krilima Ljubišića: "Neću sigurno u penziju"
Ljubišić: Kao i u Ligi prvaka, Kup BiH je uzela ona ekipa čiji je/su golman/golmani imali više uspješnih intervencija

Golman briljirao na završnom turniru

Borac osvojio Kup na krilima Ljubišića: "Neću sigurno u penziju"

Rukometaši Borca spasili su sezonu osvajanjem Kupa BiH. Na završnom turniru u Banjoj Luci prvo su u polufinalu savladali Zrinjski, a potom u finalu i Bosnu Visoko.

Junak u obje pobjede bio je golman Bojan Ljubišić sa 37 godina na leđima. Mostarskim “plemićima” u polufinalu je skinuo čak 17 lopti, dok je protiv Visočana imao 15 uspješnih intervencija, nekoliko njih u prelomnim momentima.

“Nemam pojma da je bilo toliko odbrana, nije to posebno ni važno već da smo zasluženo osvojili trofej. Bilo je jako teško doći do kraja jer smo se emotivno i fizički potrošili u polufinalu. Zrinjski nas je dobio u prvenstvu i u tom prvom meču smo se puno ispraznili. U finalu je takođe bilo vrlo neizvjesno, ali smo uz pomoć publike stigli do pobjede, mislim stvarno zasluženo”, rekao je čuvar mreže Banjalučana.

Složio se da su crveno-plavi do pehara stigli veoma angažovanom igrom u defanzivi.

“Odbrane su bile izuzetno čvrste, malo je bilo postignutih golova, ali nas je i sreća pogledala u pojedinim momentima. Čini mi se da smo mi postigli najmanje laganih golova.".

Iskusni čuvar mreže odbacio je mogućnost da završi rukometnu karijeru.

“Neću sigurno u penziju. Dok god mislim da mogu pružati dobre partije, branit ću”, zaključio je Ljubišić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi