Mikić: Tempirali smo formu za završnicu, presudio je kvalitet

Sportski direktor RK Borac za SportSport.ba

Mikić: Tempirali smo formu za završnicu, presudio je kvalitet

S. Mlaćo

Borac je slavio u finalu Kupa protiv Bosne Visokog 22:19, te na kraju podigao pobjednički trofej Kupa BiH. Banjalučani su pokazali najviše u završnici i na kraju imali razloga za zadovoljstvo.

Nisu krili zadovoljstvo poslije finalnog meča, a za SportSport.ba je govorio sportski direktor ovog kluba Mirko Mikić.

"Duga i naporna sezona je iza nas. Donekle smo spasili sezonu ovim trofejom nakon lošeg rezultata u Premijer ligi. Ovo je dobar uspjeh koji je plod finog rada i borbe ovih momaka. Presudila je ta borbenost, domaći teren i partije pojedinaca. Kada stavimo sve na vagu, presudio je ustvari kvalitet. Mi smo formu tempirali za ovu završnicu i na kraju smo uspjeli ostvariti cilj", kazao je Mikić.

Iz Bosne Visokog su istakli da sudije u klučnjim momentima stale na stranu Borca, te da su oni zaslužili pobjedu.

"Nemam komentara na to. Previše se priča o sudijama, a ja ne želim to i ne želim da nekog osporavam. Ponavljam, previše se priča o sudijama. Treba to staviti po strani, a igrati rukomet".

Svjestan je nekadašnji bh. reprezentativac i rukometaš Borca da je stanje u bh. rukometu veoma teško.

"Teša je situacija u Savezu, pa i u klubovima. Nadam se ipak da će se problemi prevazići pa da nam svima bude lakše. Dodatno nešto govoriti o svemu tome mislim da i nema smisla", dodao je Mikić na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije