Borac osvajač Kupa Bosne i Hercegovine!

Savladali Bosnu iz Visokog

Borac osvajač Kupa Bosne i Hercegovine!

M. Šljivak

Rukometaši banjalučkog Borca osvojili su Kup Bosne i Hercegovine. Oni su večeras u finalu na svom parketu savladali Bosnu iz Visokog rezultatom 22:19.

Domaći rukometaši su imali bolje otvaranje meča. Igrali su jako dobro u odbrani i to je dalo rezultat, pa je u nekoliko navrata u uvodnim minutama bilo plus tri za Borac.

Međutim, gosti iz Visokog se vrlo brzo vraćaju. Uspijevaju pojačati odbrani, sredinom prvog dijela dolaze do izjednačenja rezultata na 6:6, da bi do prvog vodstva došli u 22. minuti meča.

Do kraja prvog poluvremena igralo se gol za gol, ali na odmor se otišlo neriješenim rezultatom (9:9).

Nastavak također donosi izjednačenu utakmicu. Tim iz Visokog je u nekoliko navrata imao plus dva, a zatim su i propustili šansu da zabiju gol za tri gola razlike nakon čega su potpuno pali.

Borac je iskoristio pad u igri rukometaša Bosne. Okrenuli su utakmicu u svoju korist, a u 46. minuti golom Daničića nakon dugo vremena odlazi na dva gola prednosti, 16:14.

Nije Bosni više bilo povratka u ovaj meč. Istina, bili su jako blizu u nekoliko navrata, ali na kraju je Borac priveo meč kraju bez većih problema i došao je do trofeja Kupa Bosne i Hercegovine.

Bojan Unčanin je predvodio Borac sa osam golova u ovom meču, a golman Ljubišić je ponovo bio sjajan sa 15 odbrana. Kod Bosne Omanović je postigao šest, a Kapić pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi