Iz RK Borac potvrdili rastanak sa čak sedam rukometaša
FOTO: RK Borac

Otišao i pomoćni trener

Iz RK Borac potvrdili rastanak sa čak sedam rukometaša

Esmer Oštraković

Rukometaši Borca u prethodnoj sezoni osvojili su drugo mjesto u Premijer ligi BiH, ali su osvojili Kup Bosne i Hercegovine.

Nakon što je sezona završena uslijedile su promjene u ekipi.

Tako se uprava kluba zahvalila sedmorici igrača, ali i pomoćnom treneru.

Amir Muhović, Rade Rađenović, Milenko Rožić, Jan Sivka, Vlado Draganić, Slađan Subotić, Vladislav Zalevski, te Goran Trkulja, pomoćnik trenera Irfana Smajlagića, više nisu dio Borca.

"Rastanci nikad nisu laki. Ali su rastanci sastavni dio sporta i posla kojim se bavimo. Nakon uspješnog zajedničkog puta, na kraju sezone 2023/2024 došao je trenutak da se sportski oprostimo od naših osam zaslužnih članova.

Oglasi

Jan, Rade, Vlado, Trki, Suba, Vlad, Roža, Muha, hvala vam na svemu što ste pružili u crveno plavom dresu vašeg i našeg kluba. Želimo vam sve najbolje u nastavku vaših karijera", saopštili su iz Borca.

Muhović je potpisao za sarajevsku Bosnu, dok je Zalevski otišao u rumunski CSM Odorhei.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sada se očekuju i dolasci u ekipu Borca koja će u narednu sezonu ući sa dosta izmjenjenom ekipom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi