Poznati finalisti Kupa Bosne i Hercegovine u rukometu

U obje konkurencije

Poznati finalisti Kupa Bosne i Hercegovine u rukometu

Haris Zilić

Rukometni dan je bio u banjalučkom Boriku gdje se ovaj vikend održava završnica Kupa Bosne i Hercegovine u rukometu u obje konkurencije.

Nakon subotnjih polufinala saznali smo i finaliste Kupa koji će se u nedjelju boriti za naslov.

Kod rukometašica za trofej će igrati HRK Grude i RK Hadžići, a kod rukometaša RK Borac i RK Leotar.

Nakon tri odlična polufinalna duela, poslastica je bila večerašnji duel Borca i Gračanice koji je bio drugo muško polufinale.

Gledali smo sjajan rukomet dosta drame, a Borac je u finišu prelomio utakmicu. Na poluvremenu rezultat je glasio 14:14.

U 53. minuti Borac golovima Kalamande i Hadžića odlazi na 26:24 i tu je prednost sačuvao do kraja utakmice do konačnih 29:26.

Oglasi

Kod Borca Nedim Hadžić je postigao deset golova, Vladyslav Zalevskyi je dao pet golova, a četiri pogotka je dodao Vladan Đurđević. Na golu je odličan bio Slađan Subotić.

U redovima Gračanice sedam golova je postigao Dino Hamidović dok se pet puta u strijelce upisivao Adi Mehmečehajić.

Dodajmo da je delegat na susretu Borca i Gračanice bio Zoran Anušić bivši sudija u bh. rukometu, koji se danas i oprostio od delegiranja jer je duel u Boriku bio njegov posljednji u bogatoj karijeri u rukometnim dvoranama.

Rezultati polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u rukometu:

Rukometašice:

Oglasi

HRK Grude - ŽRK Krivaja 34:31

ŽRK Borac -RK Hadžići 19:26

Rukometaši:

RK Konjuh - RK Leotar 27:30

RK Borac - RK Gračanica 29:26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi