RK Borac osvajač Kupa Bosne i Hercegovine!
FOTO: Dragan Šutvić

Nakon pobjede protiv Leotara

RK Borac osvajač Kupa Bosne i Hercegovine!

Esmer Oštraković

Rukometaši Borca osvojili su Kup Bosne i Hercegovine nakon što su ostvarili pobjedu protiv Leotara. Konačan rezultat bio je 31:19.

Furiozno su domaći rukometaši ušli u ovu utakmicu i nakon nešto više od pet minuta igre imali su prednost od čak 5:0 protiv svog večerašnjeg protivnika.

Smanjuju rukometaši Leotara nakon toga na 5:2, ali nastavlja se dobra igra Borca koji je ubrzo imao prednost od 8:4.

Rasla je prednost Borca kako se bližio kraj prvog poluvremena, a na odmor se otišlo sa vodstvom domaćeg tima od 14:8.

Drugo poluvrijeme igrači Borca nastavljaju onako kako su igrali i u prvom poluvremenu. Ubrzo su imali prednost od 19:11.

Pokušavali su igrači Leotara da se vrate rezultatski u utakmicu, ali to im nije polazilo za rukom. Prednost Borca pred kraj utakmice bila je 26:16.

Do kraja utakmice naravno nije bilo mjesta za bilo kakvo iznenađenje, te je Borac ostvario pobjedu i osvojio Kup Bosne i Hercegovine u ovoj sezoni.

Naravno tim iz Banjaluke je bio glavni favorit za osvajanje trofeja u ovom takmičenju, posebno nakon što su jučer u polufinalu izbacili Gračanicu.

Tako će Borac naredne sezone braniti trofej prvaka Kupa Bosne i Hercegovine, a glavni konkurent u tome bit će im sasvim sigurno ekipa Izviđača.

RK Borac - RK Leotar 31:19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi