Borac traži pojačanja: Na listi želja Čelica i Spahić

Borac traži pojačanja: Na listi želja Čelica i Spahić

Čelnici Borca iz Banjaluke uveliko tragaju za pojačanjima za narednu sezonu u rukometnoj Premijer ligi BiH.

Banjalučani su osvajanjem Kupa BiH izborili plasman u evropska takmičenja i žele da svoje redove ojačaju dovođenjem nekoliko novih igrača, a na listi želja se nalaze Duško Čelica i Amir Spahić.

Čelica je bivši rukometni reprezentativac BiH koji je dugi niz godina igrao na najvišem nivou. Izuzimajući epizodu u Slaviji, u kojoj je proveo posljednju polusezonu, Čelica je još igrao za Bosnu, Maribor, Zagreb, te za klubove u Francuskoj, Njemačkoj, Kataru, Izraelu...

Da su uspostavljeni pregovori s Čelicom potvrdio je i direktor kluba Vladimir Branković, kazavši, između ostalog, kako je i iskusni rukometaš izrazio želju da ostane u BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kada je u pitanju Spahić, radi se o mladom rukometašu Zagreba koji je u karijeri još igrao za Bosnu iz Visokog. I s njim su također obavljeni razgovori, a da li će doći do saradnje ili ne bit će poznato u narednim danima.

Borac je, podsjetimo, prošlu sezonu okončao na četvrtoj poziciji u Premijer ligi BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi