Borac uložio žalbu, želi bodove za zelenim stolom

Nakon poraza u derbiju

Borac uložio žalbu, želi bodove za zelenim stolom

U RK Borac čine sve kako bi nakon prošlosedmičnog poraza za 'zelenim stolom' dobili bodove.

Banjalučani su u derbi susretu 8. kola Premijer lige BiH doživjeli poraz od Gračanice te tako propustili priliku da se osame na čelu tabele, ali na kraju bi im mogla ipak biti pripisana pobjeda.

Crveno-plavi, naime, pojeduju dokument u kojem se navodi kako protivnički igrač Šahdanović nije imao 'čiste' papire i da kao takav samim tim ni pravo nastupa, pa su u međuvremenu uložili i žalbu.

Potvrdio je to i direktor kluba iz Banjaluke Vladimir Branković.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Reagovali smo jer želimo da ista pravila važe za sve klubove i da zaštitimo klub, a ne zato što smo izgubili", rekao je Branković.

Šahdanović je, kako su naveli iz Borca, i dalje registrovan u Austriji i da zbog toga nije mogao ni da igra u EHF Challenge Cupu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi