Gračanica slavila u Banjaluci, Slavija zaustavila Izviđač

Rukometna Premijer liga BiH

Gračanica slavila u Banjaluci, Slavija zaustavila Izviđač

E. Škorić

Borac i Gračanica odigrali su derbi osmog kola Premijer lige BiH, a pobjedu su odnijeli gosti rezultatom 25:21.

Sjajno su gosti ušli u meč i već sredinom prvog dijela su vodili 10:3, a domaćin nije imao rješenja u napadu, pošto je Đorđe Bosić sjajno branio.

Na poluvremenu je Gračanica vodila 15:9, a Borac više nije uspijevao da se vrati i da izbjegne poraz.

Gračanica i Borac sada imaju po 18 bodova, s tim što su Gračanlije novi lideri Premijer lige.

Odličnu partiju kod gostiju pružili su Vladimir Tomić sa osam golova, Dušan Živanov je postigao sedam, a Adnan Tufekčić šest, dok je kod Banjalučana najefikasniji bio Vladan Đurđević sa četiri postignuta gola.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Do četvrte premijerligaške pobjede stigao je Leotar, koji je sa 34:30 savladao Drinu iz Zvornika.

U Istočnom Sarajevu viđena je drama u duelu Slavije i Izviđača, a na kraju je bilo 16:16. Hrbat je postigao 10 golova, a sjajan je u Slaviji bio golman Močević sa 16 odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi