Bosna se prošetala Derventom, Borac s četiri gola prednosti putuje u Živinice

Mečevi osmine finala Kupa BiH

Bosna se prošetala Derventom, Borac s četiri gola prednosti putuje u Živinice

E. Čaušević

Rukometaši visočke Bosne večeras su u gostima ubjedljivo savladali Derventu (34:24) u prvom meču osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Bosna je već jednom nogom uspjela da ostvari plasman u četvrtfinale jer su večeras bili ubjedljivi protiv Dervente. Domaći su se držali u prvom poluvremenu rezultatski s Bosnom, no gosti su onda u drugom dijelu riješili pitanje pobjednika.

Na poluvremenu je bilo 13:11 za goste, no onda sjajnom serijom rukometaši Bosne prave veliku prednost koju Derventa nije mogla da ublaži. Na kraju je Bosna slavila sa 34:24 na krilima Mirze Kapića koji je postigao devet golova.

U drugoj utakmici današnjeg programa Borac je na svom terenu pobijedio Konjuh iz Živinica sa 33:29 i s četiri gola prednosti ide na revanš u Živinice. Najefikasniji u ekipi Borca bio je Ćelić sa devet golova, dok su na drugoj strani Marčeta i Husić postigli po osam pogodaka.

Kup BiH, osmina finala:

Derventa - Bosna 24:34 (11:13)
Borac - Konjuh 33:29 (18:15)

Derventa: Ristić, Živanić 3, Denić 4, Sibinčić, Lukić, Škrga 4, Dragičević 2, D. Škrga, Stanković 1, Pejaković, Pekić 1, Starčević, Nikić 2, Pejić 3, Mišanović 4.

Bosna: Grčo, Čabaravdić 5, Burić 1, Kapić 9, Harmandić 2, Mimić 6, Balta 1, Selimović 3, Divković 2, Imamagić 1, Međić 3, A. Čabaravdić, Omanović, Babić 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi