Sirćo: Blagi smo favoriti protiv Zrinjskog, pobjedom želimo ostati na vrhu tabele
Sirćo i Harmandić ove sezone predvode Bosnu, koja igra sjajno te su trenutni lideri Premijer lige BiH

Trener RK Bosna za SportSport.ba

Sirćo: Blagi smo favoriti protiv Zrinjskog, pobjedom želimo ostati na vrhu tabele

D. Kurbegović

Rukometaši Bosne iz Visokog sjajno su otvorili novu sezonu u Premijer ligi BiH. Ekipa koju s klupe predvodi Edhem Sirćo u osam odigranih utakmica ostvarili su sedam pobjeda i jedan poraz, dok su na pragu i plasmana među osam najboljih u okviru Kupa BiH.

Naredno kolo za Bosnu donosi domaći duel protiv ekipe Zrinjskog, koja nije najbolje otvorila prvenstvo, ali se polako podižu u formi, što je potvrdila i pobjeda u Maglaju u okviru Kupa BiH. Edhem Sirćo trener Bosne istakao je za SportSport.ba da je ekipa spremna, te da ne smije biti opuštanja protiv veoma dobrog protivnika iz Mostara.

"Dobro nam ide ove sezone, isto tako u Kupu smo jednom nogom među osam ekipa i trebamo nastaviti u ovom ritmu. Sutra u Visokom dočekujemo Zrinjski, koji je dobar protivnik, gledao sam ih nekoliko puta, to je jedna mlada ekipa, koja puno trči tako da nas očekuje sigurno jedan interesantan meč u kojem smo mi blagi favoriti, ali to trebamo i dokazati na terenu" ističe Sirćo.

Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, a sutra će utakmicu protiv Zrinjskog propustiti jedan igrač.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Naš golman Enes Sirćo je bolestan i on sutra neće biti u konkurenciji za utakmicu, ostali igrači su zdravi i spremni. Pred svojim navijačima ne smijemo gubiti bodove ako mislimo da ostanemo u vrhu tabele. Uz pomoć navijača očekujem novu pobjedu", kazao je trener aktuelnog lidera Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi