Bosna deklasirala Hercegovinu, pobjede Slavije i Kaknja

Prvo pretkolo Kupa BiH za rukometaše

Bosna deklasirala Hercegovinu, pobjede Slavije i Kaknja

E. Čaušević

Rukometaši visočke Bosne večeras su deklasirali ekipu Hercegovine u prvom pretkolu Kupa Bosne i Hercegovine.

Bosna je pred svojim navijačima dočekala ekipu iz Nevesinja i na kraju je slavila sa visokih 40:21. Od prve minute se vidjelo da će visočki tim bez problema doći do pobjede i bilo je pitanje samo kojom razlikom će Bosna slaviti u ovom meču i plasirati se dalje.

U pojedinim momentima se na obje strane igralo dosta opušteno jer je sve već bilo poznato. Na kraju je Bosna slavila sa 19 golova razlike i zasluženo se plasirala dalje. U domaćem timu istakao se Čabaravdić sa 10 golova.

Pobjedu u prvom pretkolu Kupa BiH večeras je ostvarila i ekipa Slavije koja je na domaćem terenu savladala Goražde sa 37:32. Slavija je na ovaj način prekinula seriju poraza u prvenstvu iako je igrala u kombinovanom sastavu.

Sjajan meč u odigran je u Kaknju gdje su domaći rukometaši savladali Maglaj sa 36:35 i tako se plasirali dalje. U ekipi Kaknja istakao se Bjelopoljak sa devet golova, dok su kod gostiju najefikasniji bili Kadrić i Bašić sa po teset golova.

Kup BiH, 1. pretkolo:

Bosna - Hercegovina 40:21

Kakanj - Maglaj 36:35

Slavija - Goražde 37:32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi