Vogošća u finalu Kupa BiH

Pobjeda nad Bosnom

Vogošća u finalu Kupa BiH

M. Šljivak

Rukometaši Vogošće plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas na svom parketu pobijedili visočku Bosnu rezultatom 27:24.

Tim iz Visokog je odigrao odličan meč, ali na kraju ipak nisu uspjeli da pored kvalitetnijeg rivala izbore finale.

Dobro je Bosna ušla u meč. Vodili su cijelim tijekom prvog poluvremena, a razlika je uglavnom bila dva gola, a dominirao je Grujić koji je postigao šest pogodaka u prvom poluvremenu.

Vogošća je uspjela u finišu prvog poluvremena da povede s 12:11, ali golom Čabaravdića Bosna odlazi neriješenim rezultatom na odmor, 12:12.

Nastavak donosi dosta izjednačenu utakmicu. Igralo se većinom gol za gol, ali u samom finišu Vogošća je uspjela slomiti otpor ekipe iz Visokog. Na kraju je Vogošća slavila pobjedu i ostvarila je plasman u finale.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Anes Bečić sa pet golova, dok je na drugoj strani Nikola Grujuć pogodio osam puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi