"Bosna i Hercegovina je mala zemlja, ali je uvijek pravila velike sportiste"

Iz Njemačke pohvale na naš račun

"Bosna i Hercegovina je mala zemlja, ali je uvijek pravila velike sportiste"

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina nema značajnijih uspjeha na velikim takmičenjima, ali je zahvaljujući individualnom kvalitetu oduvijek imala odlične ambasadore u svijetu sporta. 

Pohvale na račun Bosne i Hercegovine i sportskog talenta stigle su i iz Njemačke, tačnije od sportskog direktora rukometnog saveza te zemlje, Axela Kromera.

Nakon žrijeba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine Kromer je pohvalno govorio o BiH kao maloj zemlji velikih sportista. U grupi dva još se nalaze Austrija i Estonija.

"Austrijanci će sigurno učiniti sve da pobijede starijeg brata. Naravno da nećemo dopustiti da se to desi. Bosna i Hercegovina je mala zemlja, ali uvijek pravi velike sportiste, pogotovo u timskim sportovima", kazao je Kromer te dodao:

"Što se tiče Bosne i Estonije dobro je što se susrećemo s timovima s kojim ne igramo često."

Inače, upravo će Nijemci biti prvi rivali bh. reprezentativaca u kvalifikacijama. Taj susret će biti odigran u Njemačkoj 4. ili 5. novembra.

Podsjećanja radi, na Evropsko prvenstvo u Slovačkoj i Mađarskoj će se plasirati po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe te četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi