Početak godine kao iz najgore noćne more - Rumuni razbili Bosnu i Hercegovinu!

Tri poraza rukometaša u tri pripremne utakmice

Početak godine kao iz najgore noćne more - Rumuni razbili Bosnu i Hercegovinu!

Esmer Oštraković

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je i u trećem susretu u okviru Yellow Cupa. Ovaj put slavili Su Rumuni, a konačan rezultat bio je 29:19.

Nakon poraza od Argentine, te Švicarske, očekivali smo barem nešto bolju partiju protiv Ruminije. Ipak, to se nije desilo.

Do šeste minute igralo se gol za gol, a rezultat je bio 2:2, a zatim ne koristimo igrača više da dođemo do vodstva.

Veliki problem pravili su nam dugi napadi iz kojih nismo imali konkretnu ideju, a u odbrani je to izgledalo koliko-toliko dobro u prvom poluvremenu.

Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom Rumunije od 10:6, a zanimljivo je da čak 15 minuta nismo postigli gol u prvom poluvrmenu.

Oglasi

Upečatljivo je i to da je Davidović samo u prvom poluvremenu naparvio čak četiri tehničke greške, ali je taj broj smanjio u drugom poluvremenu.

Ako se za prvo poluvrijeme moglo reći da smo odigrali dobru i korektnu odbranu, to u drugom dijelu utakmice nije bio slučaj.

Istina zaigrali smo barem nešto bolje u napadu, ali ništa od toga nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz na ovoj utakmici.

Tako reprezentacija Bosne i Hercegovine u Njemačku putuje nakon tri poraza u tri pripremne utakmice.

Dodajmo i to da su Smajlagiću nedostajali Panić, Hadžić, Senjamin Burić i Pavlak.

Podsjetimo, prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu Bosna i hercegovina igra 11. januara protiv Švedske.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Najbolje skupit sav talent u zemlji ic odma u olimpijski odbor predstavit novi sport i pravo jaku repku u hrkljusu napravit bas ono da im niko nista ne moze i nadat se medalji onda na.olimpijadi i istorijsko prvo zlato ikad u hrkljusu
2 1
LedeniTuzla
Kaze idu po samopouzdanje hahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi