Katastrofa! Rukometaši se obrukali protiv Švicarske, šta s ovom igrom očekivati na EURO-u?
Nakon Argentine, bh. rukometaše u Švicarskoj je "našamarala" i selekcija domaćina.

Panić se jedini istakao

Katastrofa! Rukometaši se obrukali protiv Švicarske, šta s ovom igrom očekivati na EURO-u?

Eldar Ganibegović, foto: Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je igrala drugu utakmicu na Yellow Cupu. Selekcija domaće Švicarske razbila je bh. tim rezultatom 39:21. 

Utakmica je otvorena s dva gola Laubea. Švicarska je povela 2:0 i osim 0:0 na startu utakmice naša selekcija više nije imala ni neriješen rezultat na semaforu.

Iole smo se držali u rezultatskom priključku do osme minute. Isključen je tada jedan od naših igrača, Schmidt do koristi da pogodi za 5:2 i do kraja je prednost domaće selekcije manje-više samo rasla.

Do kraja prvog poluvremena primili smo mnogo lakih golova. Švicarska je koristila svaku situaciju i prednost je rasla.

Na odmor odlazimo pri rezultatu 18:14 za domaćina. U drugom dijelu je Švicarska samo povećala prednost.

Otvaramo drugi dio golom Panića, ali je onda uslijedila 4:0 serija Švicarske. Time out Smajlagića nije ništa promijenio.

Oglasi

Do kraja utakmice Švicarska je samo povećavala svoje vodstvo. U posljednjih desetak minuta domaćini su isprobali i neke igrače s manjom minutažom, no oni su se dokazali selektoru i samo povećali prednost svoje reprezentacije.

Zahvaljujući Marku Paniću koji je postigao čak 10 golova večeras, ovaj poraz nije bio i još uvjerljiviji.

Sutra se završava Yellow Cup. Naša selekcija igra protiv Rumunije koja je savladala Argentinu danas. Podsjetimo, nas je Argentina sinoć razbila 32:23.

Yellow Cup:

Švicarska - Bosna i Hercegovina 39:21

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
bosanci su najsmotanija nacia na dunjaluku kapak samo dugu jezicinu imaju sramote i nas hercegovce te oyebine jezicare
3 3
HBSC
Vazno je da se bosnjo nasladjuje kada negdje Hrvatska ili Srbija kiksaju, takodjer hrvatski ili klubovi iz Srbije. Da nije smijesno bilo bi zalosno
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi