Bosna na Mojmilu bolja od Kaknja

Pobjeda Sarajlija

Bosna na Mojmilu bolja od Kaknja

S. Mlaćo, foto: A. Berbić

Rukometaši Bosne savladali su večeras u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu savladli RK Kakanj (28:26) u okviru Premijer lige BiH. Domaći su poveli sa 2:0 pogocima Balte, te tokom cijelog prvog poluvremena održavali vodstvo koja je na poluvremenu iznosilo 15:9. 

U nastavku Studenti u istom ritmu, a u 45. minuti bilo je 22:17 za domaće. Gosti su zaprijetili pred sami kraj, tačnije minutu prije kraja bilo je 27:25.

Na kraju je završilo 28:26.

u redovima Bosne Sarajevo istakao se Tarik Balta sa šest pogodaka, dok su po četiri dodali Karamehmedović, Torlaković i Gušić. U redovima Kaknja bolji od ostalih bio je Smiljanić sa devet, a osam je postigao Skopljak

RK Bosna Sarajevo - RK Kakanj 28:26 (15:9)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Bosna Sarajevo: Bračković 3, Halilković, Tahirović, Čakal, Čavčić 3, Begić, Ajanović, Karamehmedović 4, Šestan, Burnazović 3, Đapo 1, Torlaković 4, Gušić 4, Hušić, Balta 6.

RK Kakanj: Lilić, Čehajić, Smiljanić 9, Skopljak, Cerić 1, Klis 4, Bečak 2, Halilović, Sužanj, Simić 1, Brkić, Korčanin 1, Kubat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi