Vogošća PH u drugom poluvremenu slomila otpor Bosne

Zanimljiv meč na Mojmilu

Vogošća PH u drugom poluvremenu slomila otpor Bosne

S. Mlaćo, foto: A. Berbić

U okviru 14. kola Premijer rukometne lige BiH večeras su u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu snage odmjerili RK Bosna Sarajevo i RK Vogošća Poljine Hills, a Vogošćani su slavili pobjedu rezultatom 35:24.

Bosna je bolje otvorila meč te povela sa 3:0, tri puta je pogodio Bračković, ali se Vogošća budi te je u osmoj minuti bilo 5:4 za domaće. Gosti su prvi put poveli u 19. minuti kada je bilo 11:10.

Do kraja prvog poluvremena izjednačena utakmica i na pauzu se odlazi pri rezultatu 17:16 za goste.

U drugom poluvremena mlada ekipa Bosne nije izdržala držati tempo iz prvog poluvremena i aktuelni prvak slavio je sigurnu pobjedu. Već nakon deset minuta igre u nastavku bilo je 23:17, te je bilo jasno da će Vogošća slaviti pobjedu.

Vogošća dodaje gas pred sami kraj i na kraju dobija susret 35:24.

Premijer liga BiH u rukometu, 14. kolo:

RK Bosna Sarajevo - RK Vogošća PH 24:35 (16:17)

RK Bosna: Bračković 7, Halilković, Bašić, Čakal, Čavčić, Begić, Ajanović, Karamehmedović 1, Šestan 1, Burnazović, Đapo, Torlaković 6, Muhović 1, Gušić 2, Hušić 2, Balta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Vogošća PH: Šabanović 1, Geko 3, Kadrić 2, Kreso 4, Kovač 1, Rujanac 1, Pekić 1, Halilović, Smajilbegović 2, Zahirović 3, Osmanhodžić 5, Bosić 3, Stojanović 3, Čičkušić 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi