Borac m:tel ubjedljivo u evropsko proljeće

Banjalučani savladali Vogošću

Borac m:tel ubjedljivo u evropsko proljeće

Rukometaši Borca m:tel, nakon 14 sezona, čekaju proljeće u Evropi!

Crveno-plavi su večeras, pred oko 1.800 gledalaca u dvorani Borik, ubjedljivo savladali ekipu Vogošće PH sa 30:18 i plasirali se u šesnaestinu finala Challenge Cupa.

Banjalučani su odlično otvorili meč i u 10. minutu dolaze do 5:0. Bojan Ljubišić je spustio "roletnu" na svoj gol, tako da gosti prvi pogodak postižu tek u 11. minutu. U narednim minutama igralo se gol za gol, sve do 18. kada Mijatović postiže pogodak za plus šest, 9:3. Šešić u 20. minutu odvodi Borac m:tel na sedam golova razlike, 11:4, a dva minuta kasnije Buljina povećava na 12:4. Gosti uzvraćaju sa dva vezana gola i u 23. minutu smanjuju na 12:6. Do kraja poluvremena rukometaši Vogošće uspjeli su smanjiti zaostatak na pet golova, 13:8.

Dominirao je u prvih 30 minuta Bojan Ljubišić, a isto je nastavio i početkom drugog poluvremena. U 37. minutu, golom Rađenovića iz kontra napada, Banjalučani ponovo imaju sedam golova prednosti, 16:9. U narednom napadu sjajni Ljubišić ponovo zaustavlja šut gostiju, a kapiten Ćelić realizuje napad za velikih plus osam, 17:9. U 42. minutu golovima Ćelića i Đurđevića Borac m:tel dolazi do dvostruke prednosti, 20:10.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Na polovini drugog poluvremena, pri rezultatu 21:12, Kasim Kamenica, traži minut odmora, nakon kojeg se na terenu ništa nije promijenilo, osim toga što je Mirko Mikić na golu zamijenio Bojana Ljubišić Slađanom Subotićem i tako popularnom Hansu omogućio zasluženi odmor i ovacije publike.  Do nove dvostruke razlike čekalo se do 49. minuta, kada je na semaforu stajalo 24:12. Gdje je Ljubišić stao, tu je Subotić nastavio. Odličnim odbranama do ludila je dovodio igrače Vogošće, a prednost "crveno-plavih" stalno je rasla, što je omogućilo Mikiću da do kraja susreta pruži priliku i igračima koji su u toku sezone imali manju minutažu. Na kraju ubjedljiva i apsolutno zaslužena pobjeda Borca m:tel 30:18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi