RK Iskra Bugojna ostao bez najboljeg igrača!

Kapiten napustio klub

RK Iskra Bugojna ostao bez najboljeg igrača!

E. Oštraković

Ekipa RK Iskre iz Bugojna u drugoj polusezoni igrat će u dosta drugačijem sastavu, obzirom da je bilo nekoliko odlazaka iz ekipe.

Jedan od najbitnijih igrača u ekipi Iskre iz Bugojna bio je kapiten, Amir Bostan, koji je odlučio karijeru nastaviti u Hrvatskoj.

Njegov novi klub biti će hrvatski prvoligaš RK Metković Mehanika, te tako nakon dugo vremena napušta ekipu Iskre iz Bugojna.

U Bugojnu je Bostan proveo pet i pol sezona, a zajedno su prošli sve do Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, do Premijer lige BiH.

U protekloj polusezoni Bostan je naravno bio jedan od najboljih strijelaca svoje ekipe, te je postigao 61 pogodak u petnaest odigranih susreta.

Ekipa iz Bugojna će u nastavak sezone ući sa novim trenerom i sa dvije izmjene u igračkom kadru, jer odlazak Bostana nije bio jedini.

Ekipu je nastavio i Miloš Čekić koji će svoju karijeru nastaviti u Srbiji, tačnije u beogradskom Partizanu gdje se dosta očekuje od njega.

Jasno je da ekipu iz Bugojna očekuje velika borba za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a razlog je očit naravno.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iskra se nakon jesenjeg dijela prvenstva nalazi na jedanaestom mjestu sa trinaest osvojenih bodova što je dva više od opasne zone.

Na kraju ostaje da vidimo da li će Iskra dovoditi neka pojačanja do kraja prijelaznog roka ili je struka kopletirala roster za drugi dio sezone.

Top Komentari

Gari Garinča
FORZA ISKRA
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi