Premijerligaš potvrdio odlazak nekada prvog čovjeka kluba, te imenovao novog trenera

Mnogi se pitaju kakva je sada sudbina kluba...

Premijerligaš potvrdio odlazak nekada prvog čovjeka kluba, te imenovao novog trenera

S. Mlaćo
Burno je u MRK Iskra Bugojno.

Bugojanci su ostali bez trenera Amira Šahmana, a klub je napustio i njegov otac Asim Šahman, član Upravnog odbora, čovjek kojem pripadaju velike zasluge za povratak premijerligaškog rukometa u Bugojno.

Najavljivali su se velike stvari, no očigledno sve je brzo 'puklo' između članova Upravnog odbora.

To su iz Iskre danas i zvanično potvrdili, a predstavljen je i novi trener.

Radi se o Erminu Bajriću, dugogodišnjem treneru RK Maglaj i selektoru mlade reprezentacije BiH.

“Ovim putem se oglašavamo da je došlo do nekih promjena u Upravnom odboru i na klupi. Asim Šahman, dugogodišnji član UO, sportski direktor je donio odluku da napusti klub. Na klupi je došlo do promjena trenera. Umjesto dosadašnjeg trenera Amira Šahmana na klupu dolazi odlukom UO dugogodišnji trener RK Maglah Bajrić Ermin ( selektor mlade reprezentacije BIH ).

Oglasi

Ovim putem želimo da se zahvalimo gosp. Asimu Šahmanu za sve što je učinio za MRK ISKRA od samog dolaska u klub.

 Takođe, hvala i gosp. Amiru Šahmanu na svemu što je uradio u proteklom periodu, te mu ovim putem želimo mnogo uspjeha u nastavku trenerske karijere.

Našem novom treneru, gosp. Bajriću poželimo dobrodošlicu i puno sreće u našem klubu“, stoji u objavi Bugojanaca.

Treba istaći da je ovo prva objava RK Iskra nakon 'pauze' od dvije sedmice, a nerijetko se dešava da se i ne objavi rezultat sa meča, kada se npr. desi poraz.

Svjesni su toga i brojni simpatizeri kluba koji vrlo često kritikuju rad kluba, prije svega odnos sa javnošću, no u Iskri su mišljenja da su na pravom putu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iskra je u 15 utakmica upisala šest pobjeda, jedan remi te čak osam poraza. Rukometaši iz Bugojna posebno su zakazali na gostovanjima gdje su vrlo često i putovali sa 'bijelom zastavom'.

Drugi dio sezone će otvoriti gostovanjem kod RK Maglaj, šestoplasirane momčadi na tabeli, koju novi trener itekako dobro poznaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi