Brazilci mučili Francuze, Švedska jedva protiv Egipta, Norveška uvjerljiva
Francuzi su na kraju teško došli do pobjede nad otpisanim Brazilcima

Svjetsko prvenstvo

Brazilci mučili Francuze, Švedska jedva protiv Egipta, Norveška uvjerljiva

E. Škorić

Španija, Švedska, Francuska i Norveška večeras su upisali pobjede u mečevima prvog kola Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

Francuzi su u prvom kolu grupe A uz dosta poteškoća savladali Brazil sa 24:22. Iako su bivši svjetski prvaci bili veliki favoriti, do posljednjeg trenutka su strepili za trijumf.

Brazil je vodio na početku meča, ali je na poluvremenu Francuska imala plus tri (16:13). Početkom drugog dijela Francuzi odlaze na maksimalnih šest golova prednosti, ali onda slijedi serija Brazila.

Imali su Brazilci atraktivne poteze, prelijepe golove i naklonjenost njemačke publike, ali nisu smogli snage da prirede veliku senzaciju.

Guigou je postigao šest golova za Francusku, koliko i Mem, dok je N'guessan postigao pet golova. Toledo je u Brazilu postigao osam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Baš kao i Francuzi, tako su se i Šveđani mučili, ali su dobili Egipat sa 27:24 u susretu 1. kola u grupi D. Gottfridsson i Nilsson su postigli po pet pogodaka, a kod Egipta su po pet dali Shebib i El-Ahmar.

Španija je bila sigurna protiv Bahreina (33:23), baš kao i Norveška protiv Tunisa (34:24). Joendal je postigao osam golova za Norvežane, Myrhol i Sagosen po pet.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi