Španija pregazila i šokirala Francusku za finale Evropskog prvenstva
Fantastična utakmica španskih rukometaša i trijumf nad velikim favoritom (Foto: EPA)

Sjajna igra i velika pobjeda

Španija pregazila i šokirala Francusku za finale Evropskog prvenstva

M. Šljivak

Rukometaši Španije prvi su finalisti Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. Španci su večeras u zagrebačkoj Areni potpuno šokirali i razbili najvećeg favorita selekciju Francuske pobjedom rezultatom 27:23.

Uvodne minute donijele su izjednačen rukomet i igru gol za gol, da bi Španci bili ti koji su ostvarili značajniju razliku. Serijom od 3:0 u 11. minuti dolaze do lijepe zalihe od tri gola prednosti (3:6), ali se Francuska ubrzo vratila i u 18. minuti golom Mahea dolaze do poravnanja rezultata na 8:8.

Međutim, do kraja prvog poluvremena apsolutna dominacija Španaca. Francuzima su dopustili samo jedan gol u 12 minuta, oni su sa druge strane pogađali gotovo sve i na odmor odlaze sa velikih šest golova prednosti, 9:15.

Nastavak također donosi sjajnu igru španskih rukometaša. Njihova igra je djelovala nestvarno, a golom Dujshebaeva u 45. minuti odlaze na velikih devet razlike, 14:23.

Međutim, iako je praktički sve bilo gotovo, Francuzi su se uspjeli vratiti. Serijom od 6:0 za šest minuta Francuzi se vraćaju u meč i dolaze na samo minus tri, 20:23.

Mogli su potom francuski rukometaši dodatno smanjiti prednost. Abalo je međutim promašio, a seriju Francuza prekida Canellas golom za 20:24.

Povratka Francuskoj više nije bilo. Španci su završili posao u ovom duelu i ostvarili su plasman u veliko finale.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ferran Sole sa sedam golova, a šest je dodao Raul Entrrerios. Kod Francuske Cedric Sorhaindo je postigao šest pogodaka.

Datum i vrijeme odigravanja 26.1.2018
Dvorana Arena Zagreb
Gledalaca
Sudije Nikolov, Načevski (Makedonija)
Isključenja Francuska (8min), Španija (8min)
Domaćin Gost
23 27
Rezultat na poluvremenu
                     9                    15
Score box
Sorhaindo 6 Sole 7
Lagarde 3 Entrerrios 6
Karabatić 3 Sarmiento 3
Mahe 3 Canellas 2
Porte 3 Gurbindo 2
Mem 1 Aginagalde 2
Abalo 1 Arino 1
Trener
D. Dinart J.Ribera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi