Buljina: Moramo ozbiljno i angažovano ući u meč

Borac dočekuje Kakanj

Buljina: Moramo ozbiljno i angažovano ući u meč

S. Mlaćo

Nakon ubjedljive, prošlosedmične, pobjede nad ekipom Slavije iz Istočnog Sarajeva, rukometaši Borca m:tel puni optimizma sutra putuju u Kakanj, gdje će od 19 časova odmjeriti snage sa istoimenom ekipom, u okviru 19. kola Premijer lige BiH.

Mladi pivot „crveno-plavih“ Haris Buljina rekao je da, iako je naredni protivnik na začelju tabele, u redovima aktuelnih šampiona BiH ne smije doći do opuštanja. U pripremnom periodu ova dva tima ukrstili su koplja, a Borčevi rukometaši zabilježili su ubjedljiv trijumf, 41:22.

"Kakanj je u Banjoj Luci bio gost sa istim sastavom i taj susret smo dobili sa 20 razlike, ali vjerujem da moramo ozbiljno i maksimalno angažovano ući u sutrašnji meč. Posebno jer smo loše krenuli u proljetnom dijelu šampionata. Ne trebamo da razmišljamo o protivniku niti njegovom mjestu na tabeli, svakako da to nije mjerilo. S takvim pristupom očekujemo pobjedu", poručio je Buljina.

I čuvar mreže Banjalučana, Arman Beširević, očekuje pobjedu u Kaknju.

"Nakon pobjede protiv Slavije idemo sa istim ciljem u Kakanj. Mada su oni u takvoj situaciji, moramo da nastavimo da pobjeđujemo. Kompletni smo i vjerujem da ćemo ostvariti trijumf", izjavio je Beširević.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sportski diektor Borca m:tel, Mirko Mikić, zahvalio se ekipi Kaknja koja im je izašla u susret i pomjerila termin odigravanja utakmice.

"Naime, utakmica je planirana da se igra u nedjelju, a s obzirom da im je zauzeta dvorana u subotu, zamolili smo ih da se meč odigra u petak i oni su nam izišli u susret", rekao je Mikić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi