Burić briljirao i donio Flensburgu trofej
EPA

Osvojen Superkup Njemačke

Burić briljirao i donio Flensburgu trofej

Golman rukometne reprezentacije BiH Benjamin Burić sa svojim Flensburgom osvojio je prvi trofej u sezoni.

U Dusseldorfu su Burić i društvo igrali protiv Kiela za Superkup Njemačke, a utakmica koja je, po običaju, protekla u napetoj atmosferi na kraju je pripala Flensburgu koji je slavio boljim izvođenjem sedmeraca.

Regularni dio susreta završen je rezultatom 28:28, a u raspucavanju briljirao je upravo reprezentativni bh. golman koji je zaustavio pokušaje Nicklasa Ekberga i Domagoja Duvnjaka i tako svom Flensburgu donio vrijedan trofej.

U redovima Flensburga najefikasniji daleko je bio pivot Golla koji je postigao osam pogodaka, dok su se na drugoj strani istaknuli Jacobsen, Ekberg i Duvnjak sa po pet.

Bio je ovo ujedno i sudar momčadi koje dominiraju Bundesligom u ovom milenijumu. Po broju trofeja u Superkupu Njemačke rekorder je bio upravo Kiel, imaju ih devet, no sada je došlo vrijeme za Flensburg koji je prethodno posljednji put najbolji bio 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi