Burić ponovo pokazao zašto je među najboljim golmanima Evrope

Sjajno branio

Burić ponovo pokazao zašto je među najboljim golmanima Evrope

Esmer Oštraković

Danas su odigrani revanš susreti u okviru druge runde Evropske lige u rukometu.

Ekipa Flensburga upisala je novi ubjedljivu pobjedu protiv MMTS Kwidzyna, ovaj put na svom terenu, a rezultat je bio 37:24.

U prvoj utakmici Flensburg je slavio u gostima sa 39:25, te je sa ukupnih 76:49 očekivano izborio prolaz u treću rundu ovog takmičenja.

Sve je išlo jako glatko na ovoj utakmici za ekipu Flensburga, te su već nakon prvog poluvremena imali prednost od šest golova, a bilo je 17:11.

U drugom poluvremenu domaća ekipa nije niti jednog trenutka htjela odmarati, te su na kraju upisali uvjerljivu pobjedu od 37:24.

Fantastičan je na golu Flensburga bio i bh. reprezentativac Benjamin Burić koji je odbranama izluđivao protivničke igrače, te je na kraju imao 15 odbrana.

Flensburg ove sezone igra jako dobro i u domaćem prvenstvu, te se nakon šest odigranih utakmica nalaze na petoj poziciji sa devet osvojenih bodova.

Prvoplasirana je ekipa Kiela koja ima samo tri boda više, te je sigurno da će se Flensburg uključiti u borbu za prvo mjesto.

Naravno, da bi se to dogodilo morati će i Burić biti na visokom nivou, baš kao što je to bio i na večerašnjoj utakmici.

Podsjetimo, Benjamin Burić nije se našao na spisku novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Irfana Smajlagića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi