Burić i Flensburg perfektni
(Foto: EPA)

Bundesliga, 8. kolo

Burić i Flensburg perfektni

M. Šljivak

Flensburg je u 8. kolu njemačke Bundeslige savladao kao gost Erlangen rezultatom 26:27.

Iako je njemački velikan ušao kao veliki favorit u ovaj meč, na kraju su uz dosta muke došli do nove pobjede, osme iz osam utakmica.

Flensburg je imao konstantnu prednost u prvom poluvremenu. Ipak, domaći rukometaši nisu dozvolili protivniku da se previše odlijepe, pa je nakon 30 minuta igre bilo samo minus jedan, 14:15.

Iako je Flensburg sredinom drugog poluvremena otišao i na šest golova prednosti, uporni rukometaši Erlangena su uspjeli da se vrate i da ostanu u igri do kraja meča.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Ipak, Flensburg je uspio sačuvati vodstvo i došao je do pobjede.

Bh. golman Benjamin Burić imao je tri odbrane u ovom meču za Flensburg, Hampus Wanne je postigao šest golova za pobjednički tim, dok je kod Erlangena Steinert postigao osam golova.

Top Komentari

Ibrakadabara
Ne kontam, Buric i Flensburg perfektni, a Buric 3 odbrane.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije