Fantastični Burić vodio Flensburg do nove pobjede

Upisao 13 odbrana

Fantastični Burić vodio Flensburg do nove pobjede

M. Šljivak

Benjamin Burić pružio je još jednu fantastičnu partiju na golu njemačkog velikana Flensburga.

U 6. kolu Bundeslige Flensburg je uz dosta muke na gostovanju savladao Lemgo sa 21:23, a bh. golman je imao 13 odbrana i to kakvih.

Flensbrug je vodio cijelim tokom meča, a upravo je Burić sjajnim odbrana u ključnim trenucima zaustavljao Lemgo da dođe do preokreta.

Na odmor su gosti otišli sa golom prednosti (10:11), da bi početkom drugog poluvremena Lemgo uspio i da povede (13:12).

Međutim, Flensburg je potom nošen sa još nekoliko odbrana Burića u važnim momentima uspio da ode na plus četiri (15:19), što je na kraju bilo dovoljno za pobjedu.

Lemgo je uspio samo prići na dva gola zaostatka i to je bilo sve, pa je Flensburg stigao i do šeste pobjede u prvenstvu.

Pored Burića koji je bio odličan na golu najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Golla sa šest golova, dok je Zieker kod domaćih postigao gol manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi