Červar: Kod zadnjeg sedmerca Duvnjaka sam žmirio do posljednjeg trenutka, ali...

Hrvati sutra u finalu protiv Španije

Červar: Kod zadnjeg sedmerca Duvnjaka sam žmirio do posljednjeg trenutka, ali...

E. Čaušević

Ljubitelji rukometa sinoć su uživali u nevjerovatnom okršaju Hrvatske i Norveške u polufinalu Evropskog prvenstva.

Hrvatska i Norveška odigrali su spektakularan meč, a nakon dva produžetka Kauboji su slavili sa 29:28. Jedan od junaka bio je Željko Musa koji je postigao odlučujući gol u sinoćnjoj utakmici.

Već sutra naše susjede očekuje utakmica finala protiv Španije koja je u polufinalu lakše od očekivanog pobijedila Sloveniju. Jasno je da Španci dosta odmorniji ulaze u meč jer su Hrvati morali igrati dodatnih 20 minuta.

Jutro nakon sjajne utakmice i plasmana Hrvatske u finale oglasio se selektor ove selekcije Lino Červar. On je u razgovoru za Sportske Novosti izjavio da ne zna kako će njegova ekipa izdržati finale, ali da vjeruje da njegovi momci mogu napraviti novi podvig.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Bila je to horor-krimi utakmica. Mislim sam da ću se oprostiti, a da neću osvojiti medalju. Uvjeravao sam dečke da možemo do finala nakon deset godina. Oni su za mene heroji. Strašno teško je bilo igrati, ali i posmatrati sve to s klupe. Kod zadnjeg sedmerca Duvnjaka sam žmirio do posljednjeg trenutka, ali nisam izdržao i gledao sam", rekao je Červar i dodao.

"Nije ništa gotovo. Ne znam kako možemo u nedjelju izdržati finale, ali ćemo pronaći način. Nikad prije nisam doživio ovakav izljev emocija. Imati ovakvu mentalnu snagu, svaka im čast. Iskreno, bojao sam se bronzane medalje jer nikada nisam pred takvu utakmicu uspio da motivišem Balićevu generaciju. Oni su željeli igrati samo finala. Zbog toga sam sretan, ali i umoran. Sada čekamo nedjelju i spremit ćemo se sigurno. S ovakvim karakterom je sve moguće".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi