Červar nakon velike pobjede: Rukomet nije umro
EPA

Hrvatska u finalu Evropskog prvenstva

Červar nakon velike pobjede: Rukomet nije umro

Rukometna reprezentacija Hrvatske izborila je plasman u finale Evropskog prvenstva.

Kauboji su večeras u Stockholmu slavili protiv selekcije Norveške rezultatom 29:28, a velikom slavlju prethodila je totalna ludnica. Do trijumfa su morala proći dva produžetka.

Nakon utakmice pred kamere je s jakim emocijama stao selektor Lino Červar.

"Nemam riječi kako da se zahvalim igračima. To je bila herojska utakmica, rijetko viđena. Napetije nego kad smo bili svjetski prvaci u Portugalu. Ne znam što bih rekao, deset godina nismo bili u finalu. Bili smo 2010. i opet mi je propala ta čast, rukomet nije umro", rekao je Červar, čiju izjavu prenosi Index, pa dodao:

"Previše sam pod emocijama i mislim da zasluge i čestitke trebamo uputiti igračima i dajte njima prostora da govore. Ja sam sretan."

Komentar je dao i reprezentativac Luka Cindrić.

"Bilo je naporno, i fizički i psihički. Šta reći... Velika pobjeda za cijelu Hrvatsku, za nas koji smo vjerovali u ovo. Ostavili smo srce na terenu", poručio je hrvatski reprezentativac, a do riječi je teško dolazio i David Mandić.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Jako teška utakmica. Od prve do posljednje minute držali smo, kako mi njih, tako i oni nas. Na kraju smo sasvim zasluženo pobijedili i nemam šta drugo da kažem osim da čestitam svojim saigračima."

Finale očekuje Hrvatsku u nedjelju protiv pobjednika iz meča između Slovenije i Španije.

Top Komentari

Rajvosa2019
Sad pada juha s cvarcima , da momci malo ojacaju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije