Červar: Moramo biti oprezniji, ne smijemo se zadovoljiti sa četiri boda

Hrvatska do lagane pobjede protiv Japana

Červar: Moramo biti oprezniji, ne smijemo se zadovoljiti sa četiri boda

Hrvatska je jučer bez većih problema savladala Japan 35:27 na SP u Njemačkoj, ali i pored toga u redovima naših komšija i nisu bili puno zadovoljni.

Svjesni su da su ispred sebe imali laganog rivala, te da moraju svoju igru podignuti na mnogo veći nivo.

"Rotirao sam sve igrače, Cindrića smo čuvali od napora... Zadovoljan sam kolektivnom igrom, moram reći da je bilo dobrih momenata, a i publika nas je ponovno podržala. No, moramo biti oprezni, prvi zadatak nam je da idemo na Olimpijske igre, to nam je najvažniji cilj. U našoj grupi stvar još nije riješena, danas igramo s Makedonijom. Ne smijemo se zadovoljiti s ova četiri boda. Današnja utakmica je vrlo bitna, može puno toga odlučivati...", kazao je selektor Hrvatske Lino Červar za hrvatske medije.

Červar je posebno bio zabrinut zbog 18 izgubljenih lopti njegovih rukometaša, te istakao da to moraju reducirati.

Top Komentari

rajvosa46
Prvih koliko reprezentacija ide na Olimpijske igre ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti